Placeholder
81 woningen en 37 appartementen

Daelmans Vastgoed koopt 118 woningen

Daelmans Vastgoed koopt 118 woningen in Zoetermeer en Zwolle van Bouwinvest Residential Fund
Het Bouwinvest Residential Fund heeft 118 woningen verkocht aan Daelmans Vastgoed. Het betreft 81 eengezinswoningen in Zoetermeer en 37 appartementen in Zwolle. Nagenoeg alle woningen hebben een A+, A of B label en worden vrijwel allemaal in het vrije huursegment verhuurd.

Het complex De Haven in Zwolle is gerealiseerd in 2002 en is gelegen in de wijk Stadshagen. De 37 drie- en vierkamerappartementen beschikken over een energielabel A of A+ en hebben een gemiddelde oppervlakte van 129 m². De 81 eengezinswoningen in Zoetermeer dateren uit 1984 en hebben een gemiddelde woonoppervlakte van circa 107 m². Het overgrote deel van de woningen is voorzien van zonnepanelen. Bijna alle woningen hebben de beschikking over energielabel A of B.

Jeroen Gorissen, Acquisiteur Daelmans Vastgoed, zegt: “Beide complexen hebben voor ons een aantrekkelijke ligging en bestaan uit goed onderhouden woningen. Met deze transactie laten we zien dat we ook in een veranderende markt blijven investeren in duurzaam vastgoed ter aanvulling van onze beleggingsportefeuille.”

“Met deze verkoop verversen en optimaliseren we de portefeuille verder. Daarnaast zien wij dat sommige institutionele investeerders hun allocatie naar woningen wensen af te bouwen door de veranderende economie en de stijgende rente. Dit zien wij breder in de markt en ook het woningfonds van Bouwinvest heeft hier tot op zekere hoogte mee te maken. Deze verkoop is dan ook een gerichte actie om de portefeuille te verbeteren en laat zien dat het fonds - ook onder de huidige marktomstandigheden - in staat is liquiditeit te genereren voor een aantal investeerders in het fonds,” aldus Michiel de Bruine, Director Dutch Residential Investments bij Bouwinvest.
Capital Value begeleidde Bouwinvest commercieel bij de verkoop. NewGround Law was verantwoordelijk voor de juridische begeleiding.

Heeft u vragen na aanleiding van dit nieuws

Wij horen het graag van u.

Neem contact met ons op

043-350 35 80