Placeholder
Grootschalige verduurzaming

Van energielabel F/G naar A/A+

Daelmans Vastgoed voert grootschalig verduurzamingsproject uit aan appartementencomplexen in Gouda

Twee jaar geleden kocht Daelmans Vastgoed 3 appartementencomplexen aan de Louise de Colignystraat en de Willem de Zwijgersingel in Gouda, met de intentie om ze te verduurzamen. De verduurzaming vond vorig jaar plaats. Alle 66 sociale/gereguleerde huurappartementen werden energetisch verduurzaamd met als resultaat een sprong vooruit in energiezuinigheid. De appartementen zijn opgewaardeerd van energielabel F/G naar A/A+. Deze omvangrijke renovatie werd door de afdeling Technische Dienst van Daelmans tot in detail voorbereid, samen met de gemeente Gouda en diverse partnerbedrijven.


“Bewoners hebben in het verleden al eens een voorstel voor verduurzaming ontvangen van de vorige eigenaar”, vertelt Marc Claessens (Assetmanager Daelmans Vastgoed). “Dat is destijds vanwege de hoge kosten verworpen. Wij hebben met alle huurders persoonlijke gesprekken gevoerd en uitgelegd wat ons plan was. Ons voorstel werd door de bewoners omarmd.”

Werkzaamheden
Dit renovatieproject valt zonder twijfel in de categorie ‘grootschalig’. De volledige schil van het gebouw werd door Daelmans Vastgoed aangepakt. Zo maakten houten kozijnen plaats voor kunststof en werd in elk appartement mechanische ventilatie aangebracht. De resterende moederhaarden werden vervangen door cv-ketels, spouwmuren en daken geïsoleerd, dakgoten vervangen en algemene delen zoals entree en balkons geschilderd.

Pilot
“Dit was voor ons een pilotproject”, zegt Marc Claessens. “Het is de eerste keer dat we het zo grootschalig hebben aangepakt. Intern is dit project met veel enthousiasme ontvangen. Het is goed om te zien dat we zelf de kennis in huis hebben om de verduurzaming van gebouwen, samen met partners, uit te voeren.”


Over Daelmans Vastgoed
Daelmans Vastgoed is een familiebedrijf dat 40 jaar actief is in het verhuren, verkopen en beheren van onroerend goed en beleggen in vastgoed. Dat gebeurt met veel respect voor gebouwen, woningen en huurders. Met zo’n 3.000 objecten in Nederland, België en Duitsland is Daelmans één van de grotere particuliere beleggers van Nederland. Alle specialistische disciplines voor vastgoedbeheer vult Daelmans in eigen huis in met een vast team van medewerkers.

Heeft u vragen na aanleiding van dit nieuws

Wij horen het graag van u.

Neem contact met ons op

043-350 35 80