Lilianne en Hans: mensen van Technisch Beheer

“Voor langdurige samenwerkingen op basis van vertrouwen.”

Als particuliere belegger beschikken we over een uitgebreide vastgoedportefeuille met een grote diversiteit aan woningtypes door heel Nederland. En omdat we die portefeuille continu willen verduurzamen en verjongen, komen daar regelmatig nieuwe vastgoedobjecten bij. Steeds vaker kiezen we voor een investering in nieuwbouwprojecten. Zowel bij de begeleiding van deze nieuwbouw als bij het onderhoud van bestaande objecten speelt onze Technische Dienst een centrale rol. Een gesprek met Lilianne Schreurs en Hans Mantelaers van de afdeling Technisch Beheer.

Regierol
Samen met nog 2 collega’s vormen Lilianne en Hans de Technische Dienst. Lilianne zit in de binnendienst en houdt zich o.a. bezig met de coördinatie van het technisch beheer, het planmatig onderhoud van met name schilderwerk en het begeleiden van renovatieprojecten. Lilianne: “We nemen als dienst technisch beheer steeds meer de regierol. Om onze huurders goed en snel van dienst te zijn, besteden we het operationele technisch beheer steeds vaker uit. Huurders schakelen dan direct met onze partners. Op die manier kunnen wij meer met andere zaken bezig zijn zoals verduurzaming.”

VVE’s en nieuwbouw

Hans Mantelaers is de meeste tijd buiten het fysieke kantoor te vinden. Hij bezoekt als dat nodig is vergaderingen van Verenigingen van Eigenaars (VVE’s) en zorgt bij nieuwbouwprojecten voor de bouwbegeleiding. Hans: “We zijn in zo’n 300 VVE’s vertegenwoordigd. Afhankelijk van hoe groot ons aandeel is en welke onderwerpen op de agenda staan, woon ik de vergaderingen bij. Zeker als het om grotere investeringen gaat, willen we daarover meebeslissen.”

In de laatste 4 jaar heeft Daelmans Vastgoed o.a. geïnvesteerd in nieuwbouwprojecten in Apeldoorn, Oisterwijk, Almere en Leidschendam. Projecten die klaar waren om gebouwd te worden, maar in crisistijd zijn blijven liggen. Hans: “Dat zijn mooie projecten waarmee we de kwaliteit van onze portefeuille kunnen upgraden. Ik houd me bezig met de bouwbegeleiding en heb wekelijks overleg op de diverse bouwlocaties. Wat loopt wel, wat loopt niet, daar heb je het dan over. Ik bewaak de voortgang en praat ook mijn collega’s intern bij.”