Rick en Mick: onze mensen afdeling Huur & Beheer.

“Bij Daelmans Vastgoed denken we allesbehalve in traditionele patronen.”Als particuliere belegger bezitten wij door heel Nederland een groot aantal appartementen en woningen die wij verhuren aan particulieren. Dat zijn niet alleen bestaande woningen en appartementencomplexen, maar steeds vaker ook nieuw te bouwen projecten. Zo investeerden we recent in Park Zürich: een plan met 24 ruime eengezinswoningen in Leidschendam dat recent gerealiseerd is. Huur & Beheer is de afdeling die de contacten met onze huurders onderhoudt. Zij zorgen voor het administratief beheer van onze vastgoedportefeuille. Wat daar allemaal bij komt kijken, vertellen Rick Meurs en Mick Hoeppertz.      

Aanspreekpunt
Onze vastgoedportefeuille hebben we verdeeld over een aantal medewerkers van Huur & Beheer. Elke medewerker heeft zo zijn eigen deel waarvoor hij of zij het administratief beheer doet. Rick: “Dan moet je denken aan werkzaamheden zoals debiteurenbeheer, het opstellen van huurovereenkomsten, de afrekening van stook- en servicekosten en het opstarten en begeleiden van nieuwe verhuur. Voor onze klanten zijn wij het persoonlijke aanspreekpunt. Maar ook voor externe partijen waarmee we samenwerken zoals makelaars.”

Inhoudelijke kennis
Wat klanten merken van die projectverantwoordelijke manier van werken? Mick: “Een huurder spreekt altijd met zijn vaste contactpersoon binnen Daelmans Vastgoed. Bovendien is dat iemand die inhoudelijk kennis heeft van alles in plaats van maar één aspect. Je kan huurders daardoor vaak sneller en efficiënter helpen, zonder dat je voor elke nieuwe vraag moet doorverbinden naar een andere afdeling. Bovendien bouw je op deze manier een relatie met iemand op.” Rick: “Voor onszelf is het werk zo ook leuker en gevarieerder. Binnen Daelmans Vastgoed hebben we bewust gekozen voor deze manier van werken.”    
 
Partners

Voor het administratief beheer van met name nieuwe vastgoedobjecten, doet Daelmans Vastgoed steeds vaker een beroep op de kennis en expertise van externe partners. Rick: “Zeker als huurders bij de vorige gebouweigenaar al contact hadden met zo’n partner, is het vaak efficiënter om het beheer op die plek te laten liggen. Dat geeft ons de mogelijkheid om met onze afdeling te focussen op andere belangrijke zaken. Bijvoorbeeld op het signaleren en implementeren van verbeteringen in onze processen.” Mick: “Bij Daelmans Vastgoed denken we allesbehalve in traditionele patronen. We hoeven niet per se alles zelf te doen. Zeker niet als we strategische partners hebben waarop we blind kunnen vertrouwen. En die hebben we.”